Håndverkerne våre

Tømrerfaget er et håndverksfag med lange tradisjoner, og vi har noen av dyktigste med på laget.

Det er litt som Lego for voksne. Det er mange voksne som bygger Lego også, men i denne jobben får du betalt for å bygge.

Vi tok en prat med to av våre håndverkere Marius Jonli Simonset og Edvin Landsem som begge kommer fra Rindal. Inne på en av hyttene de holder på å sette opp i Tørsetmarka kunne de to fortelle oss hvordan er det er å jobbe som snekkere for Rindalshytter.

Hvordan er det å jobbe i Rindalshytter?

Alle som er snekkere hos Rindalshytter kommer fra Rindal, i alle fall, til den dag i dag. Vi er godt kjent lokalt, også kjenner vi hverandre fra fritiden også. 

Det er litt tøft å jobbe på Rindalshytter, at det er så variert Prosjektene kan være på en fjelltopp og det kan være halvveis ute i sjøen.

På den femten årene jeg har vært tømrer for Rindalshytter så har jeg enda ikke satt opp ei hytte som har vært identisk med en annen hytte. Det er alltids noe små justeringer etter ønsker så det er litt artig.

Stolt av å jobbe i Rindalshytter

Vi er kanskje ikke de som gir det rimeligste tilbudet i første møtet, men så kommer vi ikke så dumt ut til slutt for vi har den beste kvaliteten som standard. Det er litt artig for oss som tømrere også. 

Vi monterer ferdigbehandlet kledning og rustfrie festemidler. Vi prøver ikke å ta noen snarveier eller å prøve og lure noen. 

Føles som de fleste som bestiller hytte er opptatt av kvalitet. 

Hva har forandret seg siden dere begynte?

Det som har forandret seg en del etter jeg startet er at kvaliteten på hyttene har blitt mye bedre. Det er nye krav til isolasjon og tetthet i hovedsak.

De første hyttene jeg bygde var med 10 cm i vegg og 15 cm i tak. Nå er det 20 cm i vegg og 25 cm i tak. 

Hvilket oppdrag husker dere veldig godt?

Vi bygde en hytte sammen av typen Gapahuk.

Den var ganske spesiell. Kunden skulle ha alt som ikke var standard. Den utfordringen måtte vi bare ta og det fikset vi.

Han kunden er kjempeglad i hytta si den dag i dag og han tenker nok det er litt tøft å ha hytte ingen andre har.

Precut