Vi bygger drømmer!

Julen nærmer seg og snart står et nytt år framfor oss. En høytid mange ønsker å tilbringe på hytta. Vi i Rindalshytter har tatt en prat med en fornøyd kunde som sammen med familien bygde lysthus i stavlaft i Trysil, og som feirer jula på hytta. 


Familien Berg er en aktiv og friluftsinteressert familie. Hugo Berg forteller engasjert om hvordan familien feirer jul på hytta: 

- Vi trives veldig godt på hytta og feirer jul der hvert år. Det gir en ekstra dimensjon til julefreden. Det er ingenting som er så deilig å gå seg en lang skitur ute, før man går inn og ser tegnefilmer fremfor peisen. Gjerne med varm gløgg i koppen.

- På julaften reiser som regel kona sammen med barna i kirka etter den obligatoriske familiskituren, mens jeg tilbereder julemiddagen. Vi spiser pinnekjøtt. Mitt tips til ekstra smakfulle poteter er å ha norsk mandelpotet i bunn av gryta, fylle opp med vatn og ha pinnekjøttet over. Da fungerer potetene som dampepinner og de får en nydelig smak av pinnekjøttet. Tilbehør er selvsagt hjemmelaget kålerabistappe. Jul på hytta er toppers!

Fornøyde kunder er det vi i Rindalshytter jobber for. Vi bygger ikke ferdighytter – vi bygger din hytte. Vi bygger hytter som er nyskapende og funksjonelle, men med inspirasjon fra tradisjonell byggeskikk og historiske bygningsformer. 

I Rindal har vi et avansert produksjonsanlegg, men kjernen i virksomheten vår er håndverk og fagkunnskap. I dag er Rindalshytter en av landets ledende produsenter av fritidsboliger. Selv om vi har 5 ulike modeller å velge mellom, blir kundens ønsker jobbet inn i prosjektet. 

Familien Berg hadde allerede hytte i Trysil, men drømte om å bygge noe større som bedre kunne tilfredsstille familiens ønsker og behov. Med klare ønsker om stavlaft og større vindusflater enn i «vanlige» lafthytter startet jakten. Plutselig kom kona over Rindalshytter sin modell «lysthus» i stavlaft. En hytte som kombinerer tradisjonelt stavlaft med nettopp større vindusflater. De bestilte hyttekatalog fra nettsidene våre og ble raskt oppringt av selger. 

- Kona og eldste datter jobba grundig med planløsningen, og sammen med selger kom de frem til det som for oss er den perfekte planløsninga. Det ser vi i dag. Det er plass til alle aktivitetene vi ønsker.

Hytta er delt i to; med hoveddel som inkluderer familiens 3 soverom, bad, hems, kjøkken og stue, og en egen gjesteavdeling med hems, soverom og bad. Til sammen har hytta 18 sengeplasser. 

Fra planløsningen ble spikra og kontrakten ble underskrevet, gikk det slag i slag. Stavlafthyttene våre blir produsert i laftehallen i Rindal. Dyktige fagfolk jobber frem laftakassa på stedet, og sender den med egen transport til leveringsstedet. Under produksjonen ble Hugo invitert til Rindal for å se hytta mens den var under produksjon. Det som skulle bli et besøk på et par timer endte med at hele dagen gikk med. 

- Å få komme inn på en norsk fabrikk og se norsk håndverk til fingerspissene var betryggende, lærerikt og spennende. Fra å se de enkelte bjelkene bli laftet til å få prate med håndverkerne gjorde meg trygg på at vi hadde valgt rett leverandør.

Foto: Hugo Berg